Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Градоначелник даривао бебе рођене 1. јануара у зворничком породилишту
Градоначелник даривао бебе рођене 1. јануара у зворничком породилишту

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић даривао је данас двије бебе рођене 1. јануара у породилишту зворничке Болнице. Прву бебу, дјечака, у Новој години на свијет је донијела Драгана Драгић из Козлука у 14:35 часова, а након нешто мање од три сата рођен је још један дјечак чија је мајка Милијана Ребић из Власенице.

Драгићева се захвалила на посјети и даровима нагласивши да јој је рођење сина Стефана, који је њен други син, најлепши новогодишњи поклон. Она се захвалила  особљу и др Остојићу на љубазности.

Уз честитке и жеље да се рађа што више дјеце градоначелник је бебе даривао златницима, а мајке цвијећем.

„Традиционално, сваке године поздравимо, честитамо и дарујемо нане новопристигле суграђане. Овог пута су то два дјечака. Град Зворник стимулише рађање свих претходних 15 година. Ове године ћемо повећати средства из градског буџета тако да ћемо за сваку прворођену бебу у породици једнократно давати 400 КМ, а за треће и свако наредно дијете 600 КМ. Свједоци сте, такође, да се Град Зворник већ једанаесту годину налази на услузи нашим суграђанима који потомство остварују путем вјештачке оплодње Из тог нашег програма рођено је преко 20 дјечака и дјевојчица и то је још један наш озбиљан допринос и подршка и родитељима а и наталитетној политици на овим просторима. У нашој градској болници створени су добри услови за нова рађања и за квалитетнији смјештај и боравак младих мајки.  Честитам онима које су се јуле породиле и поздрав свима онима који очекују бебу.“  

Директор зворничке Болнице Иван Поповић изразио је велику захвалност градоначелнику јер је на самом почетку и ове године посјетио породилиште и обрадовао двије прворођене бебе и њихове мајке.

„Захвалност и Влади Републике Српске и Градској управи на челу са градоначелником Стевановићем јер у континуитету радимо на обезбјеђивању добрих услова у Болници. Тако смо 31. децембра отворили адаптирано породилиште у Зворнику како би запосленима пружили много боље услове за рад, а мајкама и бебама угоднији боравак.“

Поповић је саопштио и да је у 2021. години у зворничком породилишту рођено 577 беба што је за 139 више него 2020. године.