Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

02.06.2020. године

Град Зворник расписао је Јавни конкурс за додјелу новчаних средстава за суфинансирање трошкова једне процедуре вантјелесне оплодње. Из градског буџета за ову намјену биће издвојено укупно 25.000 КМ.

Право на додјелу новчаних средстава могу остварити брачни парови који су већ користили три процедуре асистиране репродукције на терет средстава Фонда здравственог осигурања  Републике Српске или који су самостално финансирали двије процедуре вантјелесне оплодње из сопствених средстава, као и они који су имали двије неуспјешне процедуре на терет обавезног здравственог осигурања признате од Фонда здравственог осигурања Републике Српске и једну неуспјелу процедуру финансирану из сопствених извора, те они који конкуришу за процедуру донације репродуктивног материјала без обзира на број урађених претходних поступака.

Брачни парови морају имати пријављено пребивалиште на подручју града Зворник најмање 12 мјесеци од дана предаје захтјева.

Потребна документација и захтјев достављају се лично у Шалтер сали Градске управе Зворник или поштом на адресу Градска управа града Зворник, Одјељење за привреду и друштвене дјелатности, ул. Светог Саве бр. 124.

Јавни конкурс отворен је до 30. новембра текуће године или до утрошка буџетом планираних средстава, а објављен је на огласној табли и званичној интернет страници Града Зворника на линку http://zvornik.lanaco.ba/2020/06/02/javni-konkurs-za-dodjelu-novcanih-sredstava-za-sufinansiranje-troskova-jedne-procedure-asistirane-reprodukcije-vantjelesne-oplodnje-4/

Од 2011. до 2019. године суфинансирани су трошкови вантјелесне оплодње за 44 брачна пара са подручја града Зворника и рођено је 16 беба. Из градског буџета у истом периоду издвојено је укупно 200.000 КМ.

Pin It on Pinterest

Share This