Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

26.12.2019. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић на данашњој сједници Скупштине захвалио се одборницима на доброј сарадњи и раду у 2019. години који су били у интересу града и грађана.

„Хоћу да се у години која је на измаку захвалим свима зато што се уважавамо и поштујемо, хвала на свим сугестијама и приједлозима који су од вас долазили у току ове године и очекујем да ћемо и сљедећу и све године које су пред нама наставити заједно квалитетно и добро да радимо у интересу наших  суграђана. Жеља ми је да наш градски парламент настави да ради у духу као до сада гдје сви, практично, дишемо као један, гдје нема празних дискусија и прича ради политикантства. Мислим да много локалних средина на просторима читаве регије имају шта да виде у парламентаризму у нашем Зворнику. Ми смо прихватили концепт да се не доносе одлуке за добро града и грађана бесконачним расправама и свађама у скупштинској сали него за столом за којим сједе представници политичких партија и када ту имамо консензус око тога шта и како, скупштинска засједања представљају формалност. Можда се неко не слаже са мном, јер сматра да је Скупштина мјесто за то, али у неким срединама, а некада је тако  било и у нашем граду, одборници злопутребљавају скупштинске сале и говорнице зарад својих личних промоција које најчешће прелазе границу доброг укуса. Ту конструктивне расправе и доношења корисних одлука најчешће нема, а то није ни у чијем интересу, а нарочито не људи који овдје живе.“

Градоначелник је, оцјењујући 2019. годину истакао да он лично никада није задовољан урађеним и увијек сматра да је могло више и боље, али да је чињеница да је пуно урађено.

„Ако је неко крив што нешто није урађено увијек сам ја на првом мјесту, али сматрам да смо урадили много, као и да ће следећа година бити једна круна наших инфраструктурних и свих пројеката. Моја жеља је била да се реконструкција Моста краља Александра Првог Карађорђевића заврши у овој години, али смо, нажалост, дуго чекали све потребне дозволе и сагласности. Очекујем да у 2020. години почну радови на изградњи новог блока Болнице, да се заврши реконструкција моста, да се крене у изградњу просторија за правосудне органе, изградњу нове зграде Градске управе. Биће настављена и реконструкција градских улица и још једна фаза изградње водовода у сеоским мјесним заједницама, дакле, имамо пуне руке посла и у години која је пред нама.“

Градоначелник Стевановић честитао је свим суграђанима наступајуће празнике, пожељевши да дјеца расту у миру, задовољству и у здравим условима, да постају добри људи који ће увијек радити у интересу свих грађана који живе на овим просторима.

Pin It on Pinterest

Share This