Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Зворник, 04.08.2020. године

Градска управа града Зворник започела је процес сертификације локалне самоуправе са повољним пословним окружењем. Данас је организована прва евалуациона посјета тима за БФЦ сертификацију.

„Град Зворник је одувијек тежио да привуче посјетиоце, инвеститоре, људе добре воље, који ће се у њему осјећати као код куће. У БФЦ процес смо кренули јер знамо да имамо солидну понуду коју само требамо представити ширем аудиторијуму. Чак и без сертификата, Градска управа града Зворник је многе процесе поједноставила, убрзала њихово рјешавање, а за сваког потенцијалног инвеститора обезбиједили смо службеника који ће га провести кроз процедуре“, истакао је градоначелник Зворника Зоран Стевановић током састанка.

Град је формирао Привредни савјет, који има 35 чланова и то је савјетодавно тијело градоначленика. Оно помаже на нивоу локалног економског развоја града, састаје се редовно и разматра важне економске и привредне локалне теме.

Технички секретаријат програма је Привредна комора Републике Српске и она ради са јединицама локалне самоуправе на унапређењу услова пословања и дефинисању подстицајних мјера које ће довести до повећања привредне активности на локалном нивоу. Програм пружа смјернице како да се креира добра пословна клима, направи процјена и унаприједи квалитет услуга и информација које су неопходне за стални развој и раст привреде на локалу.

Тим за БФЦ сертификацију борави у Зворнику два дана, а за то вријеме обићи ће сва одјељења у Градској управи, проћи кроз све обрасце и процесе, и на крају разговарати са представницима привреде Зворника како би добили најјаснију слику стања у граду.

Pin It on Pinterest

Share This