Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

08.08.2020. године

Крсна слава Зворника Света Петка Трнова данас је прослављена светом литургијим и ломљењем крсног колача у храму посвећеном овој светици на Ђурђевграду.

Пандемија вируса корона и превентивне мјере наметнуле су да ове године све буде скромније, са мање садржаја и мање окупљања.  

„У условима које диктира вирус корона обиљежавамо нашу крсну славу због чега неће бити поподневне свечане литије кроз град и традиционалног ломљења славског колача на платоу испред Касине. Сва церемонија је обављена овдје, јер се морамо понашати у складу са мјерама и у циљу заштите здравља наших суграђана и свих нас,  рекао је градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Анализирајући стање у граду између двије славе, он је истакао да је Зворник увијек корачао напријед  и да је тако и сада.

„Некада су ти кораци мањи, али увијек идемо, не стојимо. Свједоци смо да ћемо ових дана предати на коришћење грађанима реконструисан мост краља Александра Првог Карађорђевића, али и да крећу нове велике и значајне инвестиције. Ових дана почела је доградња и реконструкција градске болнице, реконструише се Дом здравља, такође и градске улице, почели смо да градимо нова паркинг мјеста. Чуваћемо радна мјеста и подржаћемо сваког нашег привредника који додатно инвестира у проширивање капацитета и нова запошљавања. Морамо превазићи проблеме које је изазвао вирус корона и ванредно стање и Зворник мора наставити као и до сада путевима напретка.“

Градоначелник је суграђанима честитао славу Свету Петку Трнову и позвао да се сви понашамо у духу заштите свог и здравља чланова наших породица, пријатеља, комшија.

Pin It on Pinterest

Share This