Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић потписао је данас уговоре са  послодавцима и лицима која први пут оснивају своју радњу у оквиру „Пројекта запошљавања и самозапошљавања приправника: високе, више и средње стручне спреме, и других незапослених лица, из буџета града Зворника.“

Кроз овај градски пројекат одобрено је за 62 послодавца суфинансирање запошљавања преко 120 радника, те суфинансирање самозапошљавања за осам лица.

„Ми смо у овогодишњем и дијелом у буџету у наредној години за ову намјену планирали око 700.000 КМ. То је наш вид подршке послодавцима и суграђанима који се баве приватним дјелатностима и уједно прилика да се више од 120 суграђана запосли.“

Градоначелник је истакао да је пандемија вируса корона изазвала највећу кризу од 2008. године и да је довела и до затварања предузетничких радњи, а привредне субјекте у тешкоће.

„И поред тога можемо слободно рећи да је у Зворнику број запослених данас и у фебруару ове године практично идентичан. Посао за 120 новопримљених младих људи биће подршка и бољем запошљавању и бољем животу на овом простору и Градска управа ће наставити тако да ради и сваке наредне године. Ми смо кроз овај пројекат подржали и осам младих предузетника за оснивање радњи и жеља нам је да и они свој бизнис развијају, да запошљавају и себе и чланове својих породица и наше суграђане који су на евиденцији Завода за запошљавање. Нећемо стати, идемо даље, Зворник ће у наредних пет година бити без незапослених лица. Можда то некоме у овом моменту звучи као неозбиљна изјава, али буде ли читав свијет брзо превазишао проблеме са вирусом корона, ми ћемо своје шансе и ресурсе искористити и бићемо у реду са најразвијенијим општинама и градовима у региону.“

Он се захвалио правним лицима и предузетницима што ће младим људима дати прилику да дођу до свог првог посла и да покажу своје знање.

Јеленко Васић из АД „Зворник путева“ рекао је да ће кроз пројекат Града Зворника бити запослена четири приправника. Он је истакао да су и претходних година преко градских и пројеката Завода за запошљавање имали велики број приправника и да су сви остали или у „Зворник путевима“ или су нашли запослење у другим предузећима.

Миодрагу Радићу, директору новоосноване фирме „Кубус“, одобрена су средства за суфинансирање запошљавања два радника. Он је рекао да ова врста подстицаја увијек значи много и да је јако битна, а нарочито у вријеме пандемије вируса корона.

За запошљавање код послодаваца у оквиру овог пројекта биће издвајан фиксни мјесечни износ од 750 КМ по једном запосленом за високу стручну спрему на период од 12 мјесеци, 600 КМ за вишу стручну спрему на период од девет мјесеци и 540 КМ мјесечно за средњу стручну спрему на период од шест мјесеци. Лица из категорија породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисани борци са средњом стручном спремом, умјесто шест имају право на суфинансирање током 12 мјесеци. Суфинансирање  самозапошљавања  врши се на период од 12 мјесеци у износу 540 КМ мјесечно, без обзира на стручну спрему особе.

Pin It on Pinterest

Share This