Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Град Зворник – примјер добре праксе отворености локалне самоуправе  

Град Зворник – примјер добре праксе отворености локалне самоуправе  

20.07.2022.

Представници Градске управе града Зворника били су данас панелисти у дијалогу о јавној етици и одговорности у оквиру пројекта којег реализују Конгрес локалних и регионалних власти и Канцеларија Савјета Европе у Сарајеву.

Према ријечима Драгане Милошевић, шефице Кабинета градоначелника Зворник је започео примјену апликације „Грађанска патрола“ како би се на што бољи начин приближио грађанима, а комунални проблеми били рјешавани што ефикасније. Она је током панела говорила о транспарентности, јавној етици и комуникацијским каналима, те о неопходности њиховог осавремењивања због брзине ширења информација.  

„Много раније град Зворник започео је са примјеном стандарда Паметног града. Отворили смо профиле на друштвеним мрежама, канале комуникације смо у потпуности прилагодили грађанима, а још 2003. године смо из затворених канцеларија приближили се грађанима кроз канцеларију „Све на једном мјесту“.  Трудимо се да направимо окружење гдје ће бити лакше започети дигитализацију процеса, укључити грађане на различите начине у креирање локалних политика, одлука и самим тим направити ефикасну локалну самоуправу,“ истакла је Драгана Милошевић.

Платформа за размјену дио је пројекта „Иновирање демократског учешћа на локалном нивоу у Босни и Херцеговини“, који има за циљ развијање капацитета представника 23 локалне заједнице у областима подстицања отворене, транспарентне и инклузивне локалне самоуправе. Састанак је пружио прилику да учесници унаприједе своја знања о принципима и стандардима отворене власти.

Pin It on Pinterest

Share This