Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Град Зворник осигурао вриједну донацију за Дом за старија лица у Кисељаку

Град Зворник осигурао вриједну донацију за Дом за старија лица у Кисељаку

08.02.2024.

Дом за старија лица у Кисељаку захваљујући Градској управи града Зворника добио је 42 болничка кревета са пратећом опремом.

„Након једне од мојих посјета овом Дому видио сам наше родитеље, баке и дједове, комшије, људе који у сваком случају заслужују да у овој установи проводе вријеме у квалитетним условима и да имају нашу сталну подршку, јер не смијемо заборавити да је њихов допринос заједници значајан и видљив и дан данас. Прије свега бих се захвалио хуманитарцу, нашем комшији који је родом из Лопара Златку Стојановићу, који живи у аустријском Салцбургу. Он је са тамошњом болницом договорио да приликом замјене опреме, донација буде додијељена нама,“ истакао је градоначелник Зворника Бојан Ивановић.

Ово је само једна у низу активности којима се унапређује квалитет услуге у Дому за старија лица, у којем корисници уз дружење, одговарајућу његу, топлу ријеч и пажњу лакше подносе терет година.

„Добили смо нешто што ће нашим корисницима олакшати свакодневни живот, бољи одмор, олакшано кретање и самосталнији живот. Кревети су у потпуности прилагођени старијим људима, али и оним са различитим обољењима, који имају потешкоће са устајањем и координацијом покрета. Захвалност и нашем комшији из Јасенице Бобану Јовићу, који ради са господином Стојановићем, који нас је контактирао са овом идејом,“ захвалио се Бошко Васић, директор кисељачког Дома за старија лица.

Дом у Кисељаку корисницима нуди одговарајући смјештај, три оброка, за станаре чије то здравствено стање захтијева посебан режим исхране и заштите, окупационе активности и можда најбитније велику породицу у којој је слога покретач свега. Домски капацитети су попуњени, нема слободних мјеста, а чести су упити за пријем нових корисника. Идеја за проширење Дома постоји, надлежни у Градској управи раде на идејном рјешењу, а све с циљем да се што већем броју заинтересованих Зворничана омогући адекватна услуга, лакша и угоднија старост.

Pin It on Pinterest

Share This