Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Град Зворник обезбједио ауто сједишта за дјецу из три удружења

Град Зворник обезбједио ауто сједишта за дјецу из три удружења

07.10.2021.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Града Зворника Дарко Стефановић уручио је данас осам ауто сједишта за дјецу градским удружењима „Дјечија нада“, „Окриље“ и „Наши анђели“.

Он је поручио да се и на овај начин жели указати на важност безбједности најмлађих у саобраћају и најосјетљивијих категорија какве су ове које окупљају ова три удружења.

„Намјера Града је да покажемо такође да ми увијек мислимо на удружења која највише брину о тим категоријама и ово је још један начин да у оквиру Дјечије недеље помогнемо њима, односно њиховим члановима којима ће они подијелити ауто сједишта.“

Стефановић је нагласио да Град Зворник издваја значајна средства за субвенцију превоза за категорије које су чланови овог удружења, за набавку уџбеника за дјецу са посебним потребама, дјецу без родитеља, дјецу из хранитељских породица. Пружа се подршка и самом раду удружења кроз њихово финансирање, онолико колико је градски буџет у могућности.

„Кроз сарадњу са овим удружењима желимо да помогнемо што већем броју породица тако да им је што лакше да одгајају ове наше мале суграђане. Опредељење Градске управе је да континуирано помаже ова удружења, односно њихове чланове и они могу рачунати на нашу подршку и убудуће.“

Драгана Чуповић, предсједница Удружења породица са четворо и више дјеце „Наши анђели“, захвалила се на ауто седиштима истакавши да је за чланове овог удружења свака помоћ веома значајна, јер многи од њих то себи не могу да приуште. Она је истакла добру сарадњу са Градском управом од које, како је рекла, добијају различите видове помоћи.

Прије уручења ауто сједишта за дјецу приказан је едукативни филм о томе како их правилно изабрати, како исправно користити и са другим важним савјетима.

Pin It on Pinterest

Share This