Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Град Зворник обезбиједио саднице кестена члановима „Багрема“

Град Зворник обезбиједио саднице кестена члановима „Багрема“

23.03.2023.

Свим члановима  Удружења пчелара „Багрем“ којих има 140 подијељене су по четири саднице питомог кестена.

Ово је први корак након недавно одржаног састанка градоначелника Зворника Бојана Ивановића и представника Багрема у циљу пошумљавања територије града кестеном који брзо расте и већ за четири године може се очекивати да почне да бехара. Пчелари су задовољни пашом багрема, а надају се да ће планским пошумљавањем у сарадњи са Градом Зворником и Шумском управом, у догледно вријеме кестен постати друга паша.

На захтјев Удружења унете су и измјене у Програм кориштења буџетских средстава за подстицај пољопривредне производње у 2023. години тако да пчелари подстицај могу остварити са минимално 10 умјесто до сада 20 кошница и максимално 39 умјесто раније 49 кошница. За развој пчеларства у градском буџету у овој години планирано је 50.000 КМ.

Из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности подсјећају све зворничке пчеларе да су, у складу са Законом о пчеларству, дужни да до 31. марта текуће године пријаве број изимљених пчелињих друштава. Пријављивање се врши лично у Градској управи, канцеларија бр. 5. или преко удружења чији су члан.

Pin It on Pinterest

Share This