Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Град Зворник: Коначна ранг листа за стипендије у 2024. години

Град Зворник: Коначна ранг листа за стипендије у 2024. години

13.03.2024.

Из буџета Града Зворника за студентске стипендије у 2024. години, издвојено је 200.000 КМ. Објављена је и коначна ранг листа, на основу које 216 студената остварује право на стипендију, односно, сви који су испунили услове конкурса.

Категорије за студентске стипендије су: Студенти са просјеком оцјена већим од 8.5; Студенти мастер студија са просјеком већим од 9.0; Студенти из породица РВИ од I-IV категорије; Студенти слабог материјалног стања; Студенти са сметњама у развоју; Студенти из породица са троје и више дјеце; Студенти прве године носиоци Вукове дипломе; Студенти прве године Технолошког факултета и Стипендије по Одлуци градоначелника. Стипендије за студенте слабог материјалног стања износе 300 КМ, док за остале категорије су у распону од 500 до 1.000 КМ, појаснио је Бојан Ивановић, градоначелник Зворника.

„Полазимо од става да млади представљају будућност овог града и на бројне начине настојимо да им пружимо подршку и то кроз образовање, спорт, културу. Велика средства Град Зворник улаже у област образовања, ове године би тај износ требао бити виши од 5.000.000 КМ, почев од предшколског па до високог образовања. Такође, настојимо да обогатимо и културна дешавања у нашем граду, како би млади остали да живе и раде на овом простору,“ рекао је градоначелник Ивановић.

Стипендије Града Зворника се исплаћују на вријеме, од тренутка потписивања уговора, тачније, исплата почиње у марту мјесецу и траје до октобра, затим се у новембру расписује нови конкурс у овом случају за 2025. годину.

Pin It on Pinterest

Share This