Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић потписао је са извршним директором Инвестицијске фондације ИМПАКТ Сарајево Сенаидом Ђозом Уговор о партнерству на реализацији програма подршке предузетништву кроз ИМПАКТ Инкубатор пословних идеја на подручју града Зворника.

Ђозо је рекао да постоји простор за напредак, односно за предузетништво, уколико се анализирају неки од индикатора привредне активности као што су незапосленост, број пословних субјеката или извоз у Зворнику.

„То је један од разлога због којих смо данас овдје. Импакт инкубатор пословних идеја представља програм свеобухватне подршке, почевши од развијања предузетничке свијести, вјештина па до саме обуке и коначно додјеле бесповратне финансијске подршке. Оно што ми увијек потенцирамо јесте менторска и стручна подршка коју ће предузетници користити до годину дана, а вриједи истаћи да ми у суштини њих никада не пуштамо тако да и данас радимо са предузетницима из 2018. године и наставићемо док год фондација постоји. Старосна доб није ограничена, а битно је истаћи да ће прилику за  аплицирање имати и организације цивилног друштва уколико планирају да послују по моделу социјалног предузетништва, као и предузетници који су основани до годину дана прије објаве јавног позива.“   

Биљана Милић, шеф Одсјека за урављање, развој и међународну сарадњу Градске управе Зворник, напоменула је да сам програм подразумјева неколико корака.

„Први је техничка подршка фондације ИМПАКТ у успостави локалног партнерства за запошљавање и предузетништво, а након тога и у изради локалног плана за запошљавање и предузетништво. Планирано је да се објави јавни позив за учешће у Инкубатору пословних идеја и да се одржи обука за оне који се пријаве. Извршиће се одабир пет најбољих пословних идеја за које ће бити додијељена финансијска, као и стручна и менторска подршка. Укупан заједнички фонд Града Зворника и фондације ИМПАКТ је 25.000 КМ, а по једном бизнису може се додијелити до 5.000 КМ.“

Програм се реализује уз подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу.

Pin It on Pinterest

Share This