Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Град Зворник и фондација Импакт – бесповратна средства за пословне идеје петоро Зворничана
Град Зворник и фондација Импакт – бесповратна средства за пословне идеје петоро Зворничана

У Зворнику је данас одржана презентација најбоље оцењених пословних идеја Зворник и за пет су бесповратно додијељена средства у износу од по 5.000 КМ .

Ради се о дизајнерско-архитектонском студију, оживљавању старих заната, производњи накита,  производњи меда и других пчелињих производа и узгоју воћа са фокусом на разраду пословне идеје сушења воћа. Они су успјешно завршили обуку, те данас представили своје идеје комисији  која је процијени да су оне одрживе и адекватне за даљу подршку.

Средства су добили Марина Арнаут Перић – МАП студио, Бојана Ковачевић – „БО-КО БРЕНД“, Радојка Савић – „Уникатни накит и декорације Тања“, Татјана Шурбат – „Пчеларство Сања“ и Српко Горанчић – „Комерцијално пољопривредно газдинство Радојка Савић”.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је да је циљ активности које Град Зворник заједно са Инвестицијском фондацијом Импакт предузима у задњих неколико мјесеци пружање помоћи суграђанима у разраду и оживљавању њихових идеја како би се осамосталили и једног дана они и њихове породице живели од тих пословних  активности о којима се данас говорило.

„Ми ћемо и убудуће подстицати развој предузетништва, а да смо учинили позитивне кораке говоре и подаци да је број регистрованих самосталних предузетничких радњи  нашем граду значајно већи у овој години него што је то било 2019, а нарочито 2020. године када смо имали ситуацију да се неки број предузетника одлучио да привремено одјави своју радњу због пандемије вируса корона. Захвалност нашим суграђанима који су учесници у пројекту, као и фондацији. Ми смо увијек ту за све оне који подржавају овакве идеје и нарочито за све људе који живе у нашем граду, а имају пословне идеје које треба подстицати како би се предузетништво развијало.“

Мирела Омеровић испред фондације Импакт рекла је да је данас пет грађана Зворника који су у последњих годину дана или покренули властити бизнис или тек намјеравају да региструју своје предузетничке дјелатности презентовало своје пословне идеје.

„Овај програм имплементирамо у сарадњи са Градском управом Зворник која је поред суфинансирања осигурала и простор и стручну и менторску подршку учесницима.  Програм се састоји од неколико корака, први је била предузетничка обука гдје смо у последњих мјесец и по дана са учесницима радили на разради њихових пословних планова и модела. Данас смо присуствовали коначној презентацији материјала које су они израдили и додјели бесповратне финансијске подршке за оне који су данас позитивно оцијењени. Учесницима ћемо омогућити и промотивну подршку за њихове производе и услуге, као и стручну подршку у складу са процијењеним потребама. Посебно је битно да, с обзиром да радимо са преко 300 предузетника из цијеле БиХ, нагласити да постоји могућност умрежавања, сарадње, развоја тржишта тако да ово јесте свеобухватан програм подршке.“

Бојана Ковачевић је рекла да је дошла на идеју да региструје умјетнички занат који подразумијева традиционалне ручне радове, штрикање, плетење, хеклање, шивење. Ту сам нашла шансу да као самостални предузетник успијем. Ова средства су ми значајна за почетак рада, односно за отварање радње.“

Програм се реализује уз подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу. Укупна вриједност је 25.000 КМ од чега градски буџет учествује са 15.000 КМ, а фондација  са 10.000 КМ.