Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Град Зворник: Градоначелник и директори основних школа о новим иницијативама

Град Зворник: Градоначелник и директори основних школа о новим иницијативама

06.03.2024.

Иницијатива градоначелника Зворника Бојана Ивановића да сви матуранти основних школа ове године учествују у заједничком дефилеу центром града и учешће зворничких основних школа у предстојећој манифестацији „Април – мјесец чистоће“, биле су главне теме састанка градоначелника Ивановића и директора основних школа.

Поменута иницијатива о заједничком дефилеу малих матураната из свих шест (6) централних и 18 подручних школа главном градском улицом је исказивње друштвене одговорности, али прије свега жеља да сви свршени основци доживе јединствену успомену коју ће памтити цијелог живота, а која је до сада била „привилегија“ искључиво ученика из централне градске Основне школе „Свети Сава“, поручио је градоначелник Ивановић.

„Дефиле матураната једна је од најљепших традиција у нашем граду и жеља ми је да ове године, по први пут, у истом учествују дјеца из свих зворничких основних школа и да на тај начин пошаљемо поруку заједништва и укажемо да сви ученици заслужују једнаку прилику. У наредном периоду ћемо видјети шта о овој идеји мисле родитељи и на основу њихових одговора ћемо донијети коначну одлуку. Уколико одговор буде потврдан, Град ће финансирати организовани долазак дјеце из школа из сеоских подручја на дефиле,“ истакао је Ивановић.

Директори основних школа поручили су да је ријеч о квалитетном приједлогу и да ће у наредним данима обавити разговоре са родитељима.

„Идеја је веома лијепа и свака част градоначелнику на томе. Што се тиче ученика наше школе, они су имали један кратак дефиле у школском дворишту. Мислим да би дефиле кроз град значио и дјеци и њиховим родитељима. Да би ово реализовали морамо видјети прво мишљења родитеља, јесу ли заинтересовани,“ истакла је директорка Основне школе „Десанка Максимовић“ Сања Танацковић.

И ове године ће зворничке школе активно учествовати у манифестацији „Април – мјесец чистоће“, која подразумијева бројне активности, а све у циљу да град буде чистији и да се подигне свијест о значају очувања животне средине. Едукативна предавња, садња нових садница дрвећа, обезбјеђивање канти за смеће, само су дио планираних активности које ће бити реализоване током априла.

На састанку је изнесен и приједлог о организовању позоришних представа у основним школама широм Зворника, уз констатацију да школе у руралним подручјима вапе за оваквим садржајима. Град би сносио све трошкове, а у представама би уживали предшколци и основци од Зелиња до Пилице.

Pin It on Pinterest

Share This