Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

У Градској управи Зворник данас је одржан састанак на коме је представник Инвестиционо-развојне банке Републике Српске упознао замјеника градоначелника Бојана Ивановића о активностима које спроводе у циљу промоције инвестиционих могућности на подручју локалних заједница и привлачења страних инвеститора.

На састанку коме су присуствовале и шеф Кабинета градоначелника Драгана Милошевић и шеф Одсјека за управљање развојем и међународну сарадњу Биљана Милић, Небојша Гргић појаснио је да ће прикупљени подаци бити обједињени на интернет страници ИРБРС-а и лако доступни потенцијалним страним инвеститорима.

„Прикупљају се подаци о пословним зонама, инвестиционим локацијама, природним ресурсима, транспортној инфраструктури, локалним таксама, накнадама, субвенцијама и олакшицама и свему ономе што може бити важно за потенцијалног инвеститора приликом доношења одлуке о улагању. Ту, такође спадају и пројекти локалних заједница. Наш циљ је да имамо базу података за комплетну Републику Српску која ће се редовно ажурирати и бити доступна страним инвеститорима. Очекујемо да база буде комплетирана у наредних неколико мјесеци а након тога ћемо кренути у промоцију тих материјала кроз форуме, сајмове, путем сајта. Осим промоције ми ћемо се бавити и тражењем страних инвеститора за улагање у општине и градове у Републици Српској – рекао је Гргић.

Милићева је истакла да Град Зворник успјешно сарађује са свим институцијама које се баве промоцијом инвестиционих потенцијала, односно привлачења страних инвеститора.

„Циљ нам је да промовишемо наш град и могућности за улагања. Данашњи састанак смо видели као прилику да договоримо још један канал комуникације према инвеститорима и надамо се да ћемо га успјешно користити. Ми имамо шта да понудимо, податке који се траже ради уношења у будућу базу ИРБ-а посједујемо у највећем дијелу – рекла је Милићева која је изразила очекивање да ће град Зворник постати једна од локалних заједница која ће предњачити у погледу броја и износа реализованих страних инвестиција.  

Pin It on Pinterest

Share This