Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Град Зворник 10. и 11. маја домаћин „Спортских игара младих“

Град Зворник 10. и 11. маја домаћин „Спортских игара младих“

14.03.2024.

Зворник ће 10. и 11. маја бити домаћин и покровитељ „Спортских игара младих БиХ“, договорено је на састанку градоначелника Зворника Бојана Ивановића и представника ове манифестације. 

Ученици од првог до деветог разреда основних школа са подручја цијелог града надметаће се у пет спортских дисциплина – атлетици, фудбалу, кошарци, одбојци и игри између двије ватре. 

Такмичење у атлетици биће одржано 10. маја у оквиру „Дана спорта“ у главној градској улици, а такмичиће се ученици од првог до петог разреда. Надметања у екипним спортовима биће одржана дан касније у Рекреативно спортском центру.

Поносан сам на чињеницу да је наш град већ 13 година саставни дио ове манифестације, поручио је градоначелник Бојан Ивановић. 

„Позивам све зворничке основце да учествују у најмасовнијем догађају ове врсте у Југоисточној Европи и искажу свој таленат и умијеће, али прије свега уживају у дружењу и забави. У програму овогодишњих игара учествоваће и дјеца са посебним потребама и на то сам нарочито поносан, јер сва дјеца заслужују једнаку шансу“, истакао је Ивановић. 

Побједници такмичења у Зворнику обезбиједиће учешће на великом финалном такмичењу које ће се током јуна и јула одржати у Сарајеву. 

„ Циљ „Спортских игара младих“ је промоција спорта, дружења и заједништва. Вјерујемо да ће одзив у Зворнику бити велики. Жеља нам је да укажемо на значај бављења спортом и уопште значај физичке активности у времену када је пажња дјеце и младих заокупљена, прије свега, компјутерима, телефонима и таблетима“, изјавио је менаџер „Спортских игара младих БиХ“, Анел Булутовић. 

Овогодишње „Спортске игре младих“ биће одржане у 45 локалних заједница у БиХ и окупиће више десетина хиљада ученика.

Pin It on Pinterest

Share This