Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Билборди са ликом Новака Ђоковића и ријечима „Један је Новак-рекордних 311“ и „Понос нације- рекордних 311“ красе наш град.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић истакао је да је Ђоковићево обарање свих досадашњих рекорда по броју недеља проведених на врху АТП листе историјски спортски тренутак за наш народ.

„Не вјерујем да ће икада ико из тако мале земље каква је Србија имати прилику да понови његов резултат који је тим већи што га је направио у конкуренцији са два најбоља играча можда икада у свијету, са Федерером и Надалом. Сматрам да већина људи, па и оних који су можда и у спорту, није свесна колики је значај овог дана. Ђоковић је био и остао грађанин Србије и поред тога што је он одавно грађанин свијета. Човјек који својим понашањем, својим односом и према својој земљи и према православној цркви, а истовремено и према свим нормалним и добрим људима служи за примјер свима. Он треба да буде идол свим генерацијама које долазе због његовог става према раду и тренинзима. Његова посвећеност спорту којим се бави сматрам да је оставила један велики траг и Зворник на овај начин изражава своју захвалност према њему и према свему што је учинио за афирмацију и спорта, а прије свега за афирмацију здравог односа према људима.“    

Коментаришући да је Ђоковићев први тренер тренутно Горан Иванишевић који је Хрват и да он тренира заједно са Џумхуром који је Бошњак, градоначелник је рекао да то говори да он не прави разлике међу људима, а истовремено је сасвим довољно и Србин и православац и да такви сви треба да будемо.

„Он је нешто највеће што сам до сада чуо да постоји у нашем народу, у цијелој регији, па и широм свијета, показао је да је број један. Ми смо планирали и да направимо већу свечаност, да направимо ватромет и обиљежимо његову 311-у недељу, али тренутна ситуација и  епидемиолошке мјере нису нам дале да направимо већи догађај у част Ђоковићу и да му посветимо и цијелу седмицу. Билборди са његовим ликом и бројем 311 који су излијепљени у нашем граду су наш мали допринос афирмацији једне такве личности и жеља да млади људи виде да се увијек може постићи успјех када си посвећен, када си вредан, када поштујеш људе око себе и волиш  све људе који вриједе и дајеш им на значају.“     

Pin It on Pinterest

Share This