Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

06.04.2020. године

Командант Градског штаба за ванредне ситуације и градоначелник Зворника Зоран Стевановић  саопштио је да ће Град формирати још један локални карантин који ће бити смјештен у фискултурној сали основне школе у Каракају са 90 до 100 кревета.

„Предстоје нам васкршњи празници и ранијих година у ово вријеме прилив људи из иностранства био је већи. Из тог разлога морамо бити спремни да их све прихватимо у карантин због чега припремамо нови. Хтио бих да поздравим све наше суграђане који су на раду у иностранству и без жеље да ме погрешно разумије, да их позовем да ако могу овај пут избјегну долазак у свој родни крај за вријеме празника, јер ће, уколико дођу, празнике провести у карантину. Карантин је обавеза за сва лица која стижу из иностанства, без изузетка – рекао је градоначелник који је навео примјер да је у карантину тренутно смјештен и брачни пар са троје мале дјеце који су стигли из Русије.

Командант Градског штаба упутио је апел суграђанима да буду друштвено и људски одговорни и дисциплиновани како би спријечили ширење вируса корона

„Молим вас, поштовани суграђани, најозбиљније схватити тренутак у коме се налазимо, учините све што је до вас, а то је будите дисциплиновани, не излазите без пријеке потребе из својих домова, избегавајте контакте, носите заштитну маску, а уколико вам нешто треба ми смо ту за вас да вам помогнемо. Није више питање хоћемо ли пребродити вирус корона, овдје је битно да се ширење што прије заустави како бисмо кренули са радом. Сваки дан нам је драгоцјен и из тог разлога позивам на одговорност сваког појединачно.“

Градоначелник је рекао да су три лица са наше регије који су позитивни на вирус корона смјештени у изоловано одјељење у зворничку Болницу.

Он је похвалио, прије свега, љекаре и друго медицинско особље јер чине велике и озбиљне напоре да се ситаација изазвана вирусом корона превазиђе, излажући се директним контактима са зараженима и са потенцијално зараженима.

„Захвални смо њима, као и припадницима Полицијске управе, Комуналне полиције, радницима Службе цивилне заштите, Службе професионалне ватрогасне јединице, сви су они буквално на услузи 24 часа и чине све да се број заражених сведе на минимум и да се избјегну жртве вируса короне.“

Командант Градског штаба за ванредне ситуације изразио је задовољство што нема новозаражених лица и што су све особе из два круга контаката са једном зараженом особом из Зворника негативне на вирус корона.

Он је саопштио да је на данашњој сједници Градског штаба одлучено да се дозволи ограничен рад радњама са риболовачком опремом и радњама мобилних телефона.

Градоначелник је напоменуо да је снабдијевање у граду је задовољавајуће и да нема несташице артикала, тако да не треба правити никаве залихе.

Додао је и је да у оваквим ситуацијама улога волонтера велика, истакавши да волонтерски сервис од почетка рада функционише беспрекорно.

Pin It on Pinterest

Share This