Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

Данас је формиран Савјет за образовање и запошљавање града Зворника који треба да осигура дјелотворно и ефикасно приближавање тржишта рада и образовног система.

Ово тијело које броји 19 чланова успостављено је у оквиру пројекта „Инкубатор пословних идеја у граду Зворнику“ који се реализује у склопу Уговора о партнерству између Града Зворника и Инвестицијске фондације „Импакт“ из Сарајева, а који је потписан почетком априла ове године.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности и предсједник Савјета Дарко Стефановић истакао је да је циљ Градске управе прилагођавање образовних профила потребама зворничког тржишта рада и привреде.

„Савјет чинe представници Градске управе, Завода за запошљавање, образовних установа, привредног сектора, центара за преквалификацију и невладиних организација, дакле сви актери од значаја и заједничким радом надамо се да ћемо побољшати стање у овој области.“

Мирела Омеровић из Инвестицијске фондације „Импакт“ истакла је да Савјет треба да буде функционалан, савјетодаван, а прије свега развојно и партнерски оријентисан у циљу усмјеравања развоја у области образовања, запошљавања и предузетништва.

Она је додала да је у оквиру пројекта „Инкубатор пословних идеја у граду Зворнику“ данашња  активност прва.

„Настављамо даље са подршком Градској управи Зворник у изради Локалног акционог плана за запошљавање и предузетништво. Већ крајем августа и почетком септембра Зворничани који желе да покрену властити бизнис или који имају бизнис покренут до годину дана раније, могу очекивати јавни позив за учествовање у програму који подразумијева свеобухватну подршку најбољим пословним идејама. То значи од предузетничке обуке до финансијске подршке и на крају стручне и менторске.“

Pin It on Pinterest

Share This