Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Енергетска ефикасност за резиденцијални сектор у Зворнику

Енергетска ефикасност за резиденцијални сектор у Зворнику

07.10.2022.

Град Зворник у сарадњи са Развојним програмом Уједињених нација (УНДП) наставља са побољшањима енергетске ефикасности на подручју Зворника.

Према ријечима Бојана Ивановића, замјеника градоначелника Зворника у току је израда финансијских механизама за имплементацију мјера енергетске ефикасности резиденцијалног сектора. Зворник је једна од 12 општина односно градова у којој УНДП реализује овај пројекат. Техничку подршку за припрему финансијског механизма пружа тим експерата испред конзорцијума „ЦРП“ Тузла, „ЕНКОН“ Тузла и Удружење грађана „Нешто више“ из Сарајева.

Финансијски механизам подразумијева дефинисање свих процедура, одлука, докумената, који су потребни за објављивање јавног позива за суфинансирање енергетске обнове како породичних кућа тако и вишестамбених зграда.

Раније је Град Зворник израдио Акциони план одрживог управљања енергијом и прилагођавања климатским промјенама – СЕКАП, у коме је као најзначајнији сектор за уштеду енергије препознат стамбени сектор. Тренутно је у току израда Студије енергетске ефикасности цјелокупног стамбеног сектора града Зворника, у којој се разматра потенцијал уштеде енергије.

Pin It on Pinterest

Share This