Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Електронски упис ученика у први разред основне школе – олакшице родитељима

Електронски упис ученика у први разред основне школе – олакшице родитељима

15.02.2023.

Приликом уписа дјеце у први разред основне школе у школској 2023/24 години родитељи не морају да долазе у Градску управу по изводе нити да иду у школе, већ ће ова документа школе службеним путем, уз претходну сагласност родитеља, преузимати из информационог система Министарства управе и локалне самоуправе.

Ово је омогућено након потписивања Споразума о електронској размјени података између овог и Министарства просвјете и културе.

Заинтересовани родитељи електронски упис ученика могу извршити користећи интернет платформу „еУпис“. На основу електронске сагласности родитеља основна школа ће преузети све потребне податке за упис ученика у први разред из информационих система Министарства управе и локалне самоуправе и Министарства унутрашњих послова, а који су садржани у  Изводу из матичне књиге рођених, Увјерењу о држављанству и Увјерењу о пребивалишту.

Платформа за еУпис ученика доступна је свим заинтересованим родитељима будућих првачића на веб-страници https://eupis.skolers.org/  путем које пријава дјеце за упис траје до 15. марта 2023. године.

Родитељи који у току попуњавања података о ученику, у оквиру интернет платформе Министарства просвјете и културе еУпис, дају сагласност за кориштење дигиталних сетова података из евиденције институција Републике Српске нису дужни да достављају Извод из матичне књиге рођених, Увјерење о држављанству и Увјерење о пребивалишту  у штампаном облику.

Након успјешне пријаве школска комисија за упис ученика контактираће родитеље и информисати их о терминима за тестирање дјеце и другом.

Родитељи који не желе да користе интернет платформу еУпис и даље имају могућност да упис ученика изврше у просторијама васпитно-образовне установа  у складу са уписним подручјем.

Интернет платформа еУпис креирана је у складу са највишим стандардима и захтјевима Министарства унутрашњих послова Републике Српске у вези са заштитом личних података.

Промотивни видео-спот који садржи детаљно упутство за родитеље могуће је погледати на линку: https://www.youtube.com/watch?v=os49avBTmjw

Pin It on Pinterest

Share This