Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Два тима младих из Зворника такмиче се за новчане награде
Два тима младих из Зворника такмиче се за новчане награде

На 5. eUPSHIFT радионици међу 10 селектованих тимова из девет градова и општина сјевероисточног дијела БиХ учествују и два тима из Зворника. Радионица се одржава у периоду од 13. до 20. марта, а темељи се на УНИЦЕФ-овој методологији која има за циљ да оспособи младе људе за идентификацију проблема у локалним заједницама и осмишљавање рјешења.  

Тим „Сигурни кутак“ чине ученице Техничког школског центра Сара Перић, Кристина Аћимовић и Ана Ерак које се баве темом “Дјеца са сметњама у развоју у Зворнику немају довољно подршке и прилика”. Тим „No violence“ (но вајленс) у саставу Лана Лакић, Марина Новаковић, Ана Митровић и Анастасија Лазић из челопечке Основне школе „Десанка Максимовић“  желе да ријеше проблем “Дјеца и млади трпе вршњачко насиље и због тога имају ниско самопоуздање и неповјерење ка другима”.

Школама је донирана техничка опрема (рачунар и пратећа опрема) за eUPSHIFT кутак у којем ће тимови радити током седам дана. Они ће своја рјешења презентовати у недељу, 20. марта,  а жири ће на завршном онлајн догађају у 14 часова прогласити пет најбољих који ће за реализацију својих идеја добити новчане награде од по 3.000 КМ.

Провођење UPSHIFT програма у Републици Српској подржава и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Пету eUPSHIFT радионицу у БиХ реализује Хуманитарна организација “Genesis Project” у сарадњи са УНИЦЕФ-ом кроз пројекат “Јачање здравствене и социјалне заштите у БиХ у одговору на KОВИД-19” уз финансијску подршку УСАИД-а у БиХ.

Pin It on Pinterest

Share This