Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

На 5. eUPSHIFT радионици међу 10 селектованих тимова из девет градова и општина сјевероисточног дијела БиХ учествују и два тима из Зворника. Радионица се одржава у периоду од 13. до 20. марта, а темељи се на УНИЦЕФ-овој методологији која има за циљ да оспособи младе људе за идентификацију проблема у локалним заједницама и осмишљавање рјешења.  

Тим „Сигурни кутак“ чине ученице Техничког школског центра Сара Перић, Кристина Аћимовић и Ана Ерак које се баве темом “Дјеца са сметњама у развоју у Зворнику немају довољно подршке и прилика”. Тим „No violence“ (но вајленс) у саставу Лана Лакић, Марина Новаковић, Ана Митровић и Анастасија Лазић из челопечке Основне школе „Десанка Максимовић“  желе да ријеше проблем “Дјеца и млади трпе вршњачко насиље и због тога имају ниско самопоуздање и неповјерење ка другима”.

Школама је донирана техничка опрема (рачунар и пратећа опрема) за eUPSHIFT кутак у којем ће тимови радити током седам дана. Они ће своја рјешења презентовати у недељу, 20. марта,  а жири ће на завршном онлајн догађају у 14 часова прогласити пет најбољих који ће за реализацију својих идеја добити новчане награде од по 3.000 КМ.

Провођење UPSHIFT програма у Републици Српској подржава и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Пету eUPSHIFT радионицу у БиХ реализује Хуманитарна организација “Genesis Project” у сарадњи са УНИЦЕФ-ом кроз пројекат “Јачање здравствене и социјалне заштите у БиХ у одговору на KОВИД-19” уз финансијску подршку УСАИД-а у БиХ.

Pin It on Pinterest

Share This