Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Дробњак и Јокићева најбољи спортисти Зворника за 2022. годину

Дробњак и Јокићева најбољи спортисти Зворника за 2022. годину

25.01.2023.

Кик боксер Никола Дробњак и теквондоисткиња Марија Јокић најбољи су спортиста и спортисткиња града Зворника за 2022. годину. За најбољи клуб проглашен је је Џудо и самбо клуб „Соколови“.

Замјеник градоначелника Бојан Ивановић уручио је њима и предсједнику најбољег клуба Огњену Павловићу признања на 25. Избору спортисте године града Зворника који је одржан у оквиру Светосавске недеље.

Ивановић је честитао свим добитницима пожељевши им срећу у каријерама и да наставе да нижу најбоље резултате.

„И ова вечерашња манифестација доказ је да је Зворник град спорта. Бројни зворнички спортисти који одлазе на такмичења широм региона доносе медаље чиме потврђују да је улагање у спорт оправдано. Град је то препознао и наставиће да улаже и више него до сада. У плану нам да градимо нови спортски објекат чиме ће се створити још бољи услови за даљи развој спорта, а самим тим очекујемо још боље резултате.“

Дробњак је поручио да му је ова врста подршке можда једна од најбитнијих и подстрек да иде даље, да представља себе, свој клуб, град и своју државу.

„Желим се захвалити прије свега бившем градоначелнику Зорану Стевановићу на неизмјерној подршци коју имам ја, мој клуб и сигуран сам сви други клубови, а такође и замјенику градоначелника Бојану Ивановићу.  Сматрам да је најтеже добити признање у свом граду и од свих плакета, медаља, појаса, ово ми је нешто најбитније у каријери“ – рекао је Дробњак који је други пут проглашен за спортисту града Зворника.

Јокићева је истакла да је 2022. година била веома успјешна за њу, а да је вечерашњи догађај  круна претходне године.

„Желим да нагласим да ми је била част да стојим на бини са спортистом какав је Никола Дробњак и надам се да ћу у каријери постићи боље резултате него он. Пут спортисте уопште није лак, иза сваког успјеха стоји пуно тренинга, труда и рада, а ово вечерашње признање је само подстрек за даље.“

И Јокићева и Дробњак захвалили су се свима који су допринели да они постигну овако значајне успјехе.

Дробњак је члан Клуба борилачких спортова ,,056“ из Зворника и осам година стални репрезентативац БиХ, освајач бројних турнира у земљи и иностранству. У 2021. години је на Свјетском првенству освојио сребрну медаљу. У јуну прошле године постао је професионални првак Европе у мечу који је одржан у Зворнику, а на аматерском Европском првенству освојио је бронзану медаљу. Дробњак на ВАКО-Свјетској ранг листи заузима високо треће мјесто у конкуренцији од 200 такмичара у категорији до 81 килограма. На Европском првенству био је први носилац.

Марија Јокић теквондоом се бави од осме године и носилац је Црног појаса 1.дан. Члан је Теквондо клуба Зворник девет година и јуниорске Теквондо репрезентације БиХ. Већ пет година је члан  кадетске Репрезентацију БиХ. У прошлој години, између осталог, освојила је на Свјетском јуниорском првенству пето мјесто, на Европском првенству за млађе сениоре пето мјесто, на Балканском првенству за јуниорке прво мјесто, а златом се окитила и на Софија опену за јуниорке, на Државном првенству БиХ, КУП-у БиХ, првенству Републике Српске, Србија опену. Марија је проглашена најбољом јуниорком БиХ у избору Олимпијског комитета. На европској јуниорској ранг листи заузима 5. мјесто, а на ранг листа БиХ 1. мјесто.

Џудо и Самбо клуб „Соколови“ уназад три године је међу три најбоља клуба у Републици Српској, а међу пет у БиХ. Ове године у конкуренцији дјеце до кадета и у конкуренцији такмичара завршили су на 2. мјесту у конкуренцији 42 клуба у Републици Српској. Наступили су на осам европских купова, два Европска првенства и Свјетском првенству. Клуб је у току 2022. године имао  11 наступа на Балканским првенствима у свим узрастима и освојене три медаље. Предсједник клуба Соколови добитник је овогодишње награде Спортског савеза БиХ за изузетни допринос у промоцији и развоју спорта. У клубу тренира 230 џудиста у свим узрасним категоријама.

На овогодишњој манифестацији за најбоље спортисте од 3. до 10. мјеста проглашени су Анђела Батић (теквондо), Марко Росуљаш (џудо), Александра Перишић (одбојка), Бојан Матић (кошарка), Огњен Маркановић (рукомет), Сандра Поповић (џудо), Кристијан Стојкић (карате) и Радован Васић (фуцал).

Најбољи тренер је теквондоиста Младен Ристић, најбољи тренер млађих категорија Игор Крајишник (кошарка), спортски радник године је џудиста Огњен Павловић, најбољи клуб нижег ранга ФК „Подриње“ Тршић, најбољи спортски радник у нижем рангу Драган Радовић (фудбал), најбољи спортиста у нижем рангу фудбалер Срђан Дамјановић.

Талентовани спортисти су Борис Крстић (атлетика), Амна Тухчић (кајак), Игор Братић (кошарка), Алекса Кулић (рукомет), Ива Батић и Милан Сандић (теквондо), Никола Радивојевић и Нина Минић (џудо), Петар Сандић (бокс) и Ана Ерић (одбојка).  

Специјална признања додијељена су Василију Бошковићу (одбојка), Драгану Божовићу (џудо), Бекиру Омеровићу (кајак), Бранку Јашићу (кошарка), постхумно Раденку Рикићу и Браниславу Петровићу, те предузећима Кесо промет, Еуро петрол и Риле Промет.

Награду за животно дјело добио је Драган Милошевић, а у категорији спортски амбасадор Мирко Ждрало и Сара Ћирковић (бокс) и Милица Драгичевић (кошарка).  

У музичком дијелу вечерашње манифестације наступило је Прво зворничко пјевачко друштво „Изворник“.

Pin It on Pinterest

Share This