Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Дринска регата, манифестација која се не пропушта
Дринска регата, манифестација која се не пропушта

Дринска регата, 10 по реду коју заједно организују градови Зворник и Лозница и Општина Мали Зворник, стартовала је истовремено са обе обале ријеке Дрине уз учешће око 100 пловила и близу 700 учесника.

Међу њима је и градоначелник Зворника Зоран Стевановић који је истакао да је ово један дан када сви имају право мало више да се опусте и мало слободније да се понашају.

„Регата нам даје могућност да посматрамо наш град и цијелу околину с воде, а то немамо често прилику. Ово је један дан када се дружимо у најопуштенијој атмосфери гдје видимо различит фолклор, гдје имамо госте и из Бањалуке, Сарајева, Београда, Новог Сада. Ово је још једна прилика да Зворничко љето постигне свој циљ, односно да потврдимо мото да се што више дружимо у свим догађајима и ситуацијама, да се поштујемо, волимо и ширимо позитивну енергију каква нам је у времену у којем живимо неопходна.“

Горан Радаковић, капетан регате са наше стране, истакао је да је циљ, након око 25 километара, код шепачког моста, а за учеснике из Србије на Жићиној плажи.

„Сваке године имамо све више учесника захваљујући доброј организацији, а ове године и лијепом времену. Овом манифестацијом промовишемо ријеку Дрину, чари природе, али и добро дружење и добру атмосферу  што је заштитни знак регате.“

Радаковић је додао да очекује да пловила на циљ стигну око 15 часова гдје учеснике очекује ручак, те обезбијеђен превоз до Зворника.