Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Дринска регата, манифестација која се не пропушта

Дринска регата, манифестација која се не пропушта

06.08.2022.

Дринска регата, 10 по реду коју заједно организују градови Зворник и Лозница и Општина Мали Зворник, стартовала је истовремено са обе обале ријеке Дрине уз учешће око 100 пловила и близу 700 учесника.

Међу њима је и градоначелник Зворника Зоран Стевановић који је истакао да је ово један дан када сви имају право мало више да се опусте и мало слободније да се понашају.

„Регата нам даје могућност да посматрамо наш град и цијелу околину с воде, а то немамо често прилику. Ово је један дан када се дружимо у најопуштенијој атмосфери гдје видимо различит фолклор, гдје имамо госте и из Бањалуке, Сарајева, Београда, Новог Сада. Ово је још једна прилика да Зворничко љето постигне свој циљ, односно да потврдимо мото да се што више дружимо у свим догађајима и ситуацијама, да се поштујемо, волимо и ширимо позитивну енергију каква нам је у времену у којем живимо неопходна.“

Горан Радаковић, капетан регате са наше стране, истакао је да је циљ, након око 25 километара, код шепачког моста, а за учеснике из Србије на Жићиној плажи.

„Сваке године имамо све више учесника захваљујући доброј организацији, а ове године и лијепом времену. Овом манифестацијом промовишемо ријеку Дрину, чари природе, али и добро дружење и добру атмосферу  што је заштитни знак регате.“

Радаковић је додао да очекује да пловила на циљ стигну око 15 часова гдје учеснике очекује ручак, те обезбијеђен превоз до Зворника.

Pin It on Pinterest

Share This