Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Договорена едукација за зворничке пољопривреднике

Договорена едукација за зворничке пољопривреднике

25.11.2023.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић састао се са представницима Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, а главна тема састанка била је унапређење пољопривредне производње.

„Договорили смо да у децембру, за све заинтересоване пољопривредне произвођаче са подручја Града Зворника, организујемо стручно-савјетодавни састанак на којем ћемо усагласати континуиране едукације сходно аграрном календару и потребама на терену. Савјетодавна стручна служба Министарства–подручна јединица Бијељина у сарадњи са Стручном службом за пољопривреду Градске управе града Зворник, предочиће све могућности за унапријеђење пољопривредне производње, упознати произвођаче са новим агротехничким мјерама и усагласити наставне области за обраду и презентацију током цијеле следеће године. Циљ нам је да сваком пољопривредном произвођачу буду доступне информације, стручне услуге и едукације из свих области за које су заинтересовани пољопривредници са подручја нашег града,“ рекао је градоначелник Ивановић.

Према градоначелниковим ријечима, осим наведених, стручни тимови раде на рјешавању проблема који се појављују изазвани климатским промјенама, али и потребама тржишта.

Све планиране активности, али и благовремено пласирање информација из области пољопривредне производње водиће Одјељење за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Градске управе града Зворник.

Pin It on Pinterest

Share This