Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

У организацији Града Зворника и Туристичке организације града Зворника додијељене су прве три плоче за категоризацију туристичких објеката.

Власницима регистрованих смјештајних капацитета уручене су стандардне плоче за категоризацију апартмана, соба за одмор и кућа за изнајмљивање и ово су први објекти  категорисани за ове намјене у Зворнику. Сви су добили три звјездице и показали да имају завидан ниво и квалитета и услуге,“ рекао је Дарко Стефановић, начелник Ојељења за привреду и друштвене дјелатности.

Град Зворник обезбиједио је бесплатну категоризацију, а власници плаћају паушални порез по једном кревету од 15 КМ годишње уз обавезу плћања 10% пореза на рентирање Пореској управи.

На Зворничком језеру је од данас категорисано 20 нових лежајева, а Зворничко језеро је је дестинација која тек у наредном периоду треба да засија у пуном сјају, сматра Ивана Ђокић Милановић, директорица Туристичке организације града Зворника.

„Значајно је да туристичка организација има поузданог партнера и да наше туристе можемо усмјеравати ка њима. Веома је битно да сви они који желе да се баве услугом туристичког смјештаја изврше категоризацију и уђу у легалне токове, јер само на тај начин пружамо сигурност туристима, али и власницима објеката,“ истакла је Ђокић-Милановић.

Прве табле су уручене власницима апартмана куће за одмор на Зворничком језеру и једне куће за одмор у Зелињу на води.

  1. Кућа за одмор „Дрински конак“, 3 звјездице – прва категорија, власник Драган Стакић.
  2. Кућа за одмор „Идила Зворничког језера“, 3 звјездице – прва категорија, власница Славка Петровић
  3. Апартмани „Вила Оаза“, 3 звјездице – прва категорија, власница Стана Радић

„Имали смо велику подршку Градске управе и Туристичке организације и овом приликом желим да им се захвалим у име нас троје власника. Ми ћемо се трудити да радимо квалитетно и да развијамо наш туризам. Наша девиза је – Увијек је у моди бити на води – дођите на Зворничко језеро,“ позвала је нове госте Стана Радић, власница апартмана „Вила Оаза“.

Ријека Дрина има велики значај за град Зворник, а развој туризма на ријеци и језеру је један од циљева рада Туристичке организације и Градске управе. Квалитетна и сигурна услуга обезбиједиће већи број посјетилаца, што ће резултирати повећаним прометом и могућностима за нова запослења у области туризма.

Pin It on Pinterest

Share This