Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Додатне субвенције превоза ученика
Додатне субвенције превоза ученика

Због веће цијене превоза Градска управа Зворник субвенционираће и превоз основаца који путују преко четири километра, а имају субвенцију од министарства.

Ова субвенција Града огледа се у финансирању  разлике повећања цијене карте у односу на претходну школску годину.

Такође, из градског буџета биће финансирани трошкови превоза на релацији кућа-школа за средњошколце који су се уписали на смјер грађевински техничар у Техничком школском центру.   

Већ дуги низ година Град Зворник издваја средстава за субвенцију превоза за ученике основних и средњих школа који немају дотацију Министарства. У стопостотном износу финансира се мјесечна карта за дјецу без родитељског старања, дјецу без оба родитеља, дјецу ометену у психофизичком развоју и за њихове пратиоце, као и ученицима средње школе који су носиоци Вукове дипломе.

Субвенција износи 50 одсто од укупне цијене мјесечне карте за дјецу чији су родитељи корисници социјалне помоћи или туђе његе, дјецу без једног родитеља и дјецу ратних војних инвалида свих категорија.

Са 50 одсто Град учествује у финансирању трошкова превоза у вишечланим породицама које имају троје и више школске дјеце, а један или оба родитеља су незапослени, као и у породицама са четворо и више малољетне дјеце, те за основце чија је школа удаљена до четири километра и средњошколцима који су у претходној години имали просјек оцјена 5,00.

Градска управа ће плаћати 30 посто цијене карте ученицима основних школа за које Министарство не врши партиципацију и свим средњошколцима, без обзира на социјални или други статус.

Pin It on Pinterest

Share This