Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » До краја дана нормализација снабдијевања струјом и водом свих насеља у Зворнику
До краја дана нормализација снабдијевања струјом и водом свих насеља у Зворнику

Велике сњежне падавине закрчиле се поједине путне правце на подручју града Зворника и изазвале су проблеме са снабдијевањем електричном енергијом и водом у насељима Дрињача, Каменица, Ђевање, Зелиње, Лијешањ, Ново Село, Петровићи, Узовница, Улице, Челопек, Тршић, Козлук, Шепак  и у једном дијелу Шћемлије.  

Највећи проблем изазвао је мокри снијег на електроводовима. Све екипе теренске јединице Електро Бијељине у Зворнику су на терену. Према ријечима Дарка Василића, техничког експерта ове јединице до 15:00 часова данас очекују да ће бити пропуштен напон кроз водове до Зелиња. У том случају остаће можда још само понеки ситни квар на електомрежи.

Због проблема на електроводовима и нестанка електричне енергије, потрошачи који воду добијају са изворишта Ђевање од недеље су били без воде, јер због нестанка струје ни пумпе нису могле да раде. Ситуација на терену што се воде тиче и даље зависи од електричне енергије истакао је директор АД „Водовод и комуналије“ Јован Томић.

„Нажалост, још увијек нисмо добили струју у Зелињском пољу, тако да потрошачи од Дрињаче до насеља Дивич, који се напајају водом са извориште Ђевање немају воде. Екипе су на терену и надамо се да ће проблем бити ријешен до 15:00 часова,“ рекао је Томић.  

Због великих количина мокрог снијега удаљенија села била су одсјечена од остатка града. Данас је остало још 700 метара неочишћеног локалног пута у Горњој Каменици. Екипе су на терену и очекује се да ће у најкраћем року и овај путни правац бити проходан.

На основу усвојеног Програма рада зимског одржавања градских улица, тротоара и паркова, приградских насеља и локалних путева у 2021. години предузеће ВТ Компред задужено је за одржавање истих.