Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

27.05.2020. године

Градски штаб за ванредне ситуција донио је данас одлуку  да Дјечији вртић „Наша радост“ почне са радом 1. јуна, саопштио је  командант Градског штаба за ванредне ситуације и градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Градоначелник је рекао да се чекало да буде повољнија епидемиолошка ситуација како би ова установа отворила врата за најмлађе Зворничане.

„Ми смо свјесно чекали, иако сматрам да је у нашем граду епидемиолошка ситуација све вријеме ванредног стања била повољна, јер сразмјерно броју становника, ми смо можда град са најмање инфицираних особа вирусом корона, имали смо их три.

Градоначелник је упознао новинаре и да су усклађене одлуке Градског штаба за ванредне ситуације са закључцима Републичког штаба а које се односе на радно вријеме апотека и трговинских радњи које је враћено на режим од прије увођења ванредне ситације, радно вријеме угоститељских радњи које је од 6:00 до 23:00 часа.

„Са радом су почели велнес и спа центри, а још увијек су забрањене такмичарске активности спортских организација и спортиста, као и сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица. И поред повољне епидемиолошке ситауције позивам све суграђане да се и даље чувају, да држе физичку дистанцу, да избјегавају скупове гдје има пуно људи.“

Директор Дјечијег вртића „Наша радост“ Вукомир Станковић рекао је да су испуњени сви услови да ова установа почне са радом уз поштовање свих препорука Министарства здравља и социјалне заштите и Министарства просвјете и културе.

„Данас и сутра биће узети брисеви за тестирање од свих радника вртића и нама је драго да је то уведено као обавеза. По једној од нових препорука у групи максимално може бити 15 дјеце. Што се тиче хигијенских услова, ми ћемо и у том погледу бити потпуно спремни да у понедељак отворимо врата за дјецу.“

Вртић је престао са радом 18. марта што је била једна од одлука за спречавања појаве и ширења вируса корона коју је донио Градски штаб за ванредне ситуације.

Градоначелник се на данашњој конференцији захвалио Републици Србији за помоћ коју је пружила током пандемије Републици Српској, као и за друге видове помоћи, међу којима су финансирање пројеката реконструкције Моста краља Александра Првог Карађорђевића, Дома здравља и Болнице у нашем граду.

Он је изјавио да ће у Зворнику бити отворено бирачко мјесто за гласање у одсуству за изборе у Србији и позвао грађане који имају двојно држављанство и личну карту у Србији да искористе то своје право.

„Покажимо да нас Дрина раздваја као државе, али не и као народ. И са једне и са друге обале има и Срба и Бошњака и свих оних који живе на овим просторима и зато обавимо своју дужност.“

Pin It on Pinterest

Share This