Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Дјечија недеља – градоначелник предао дужност малишанима Наше радости

Дјечија недеља – градоначелник предао дужност малишанима Наше радости

06.10.2022.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић са сарадницима данас се дружио са малишанима Дјечијег вртића „Наша радост“ којима је симболично предао дужност и кључ града.

Пожелио им је добродошлицу, прочитали су заједно дјечију заклетву, те је новом малом градоначелнику Луки Милутиновићу уручио кључ града на седам дана пожељевши њему и његовим другарима да достојно управљају и руководе Зворником.

Лука је поручио „драгим колегама да се налазе пред заједничким задатком, а са истим циљем – да саграде нови вртић за сву дјецу.“

 „Не сумњам да ће они радити доста боље од нас, а нас старије треба с времена на време подсјећати на поруке које смо данас чули од њих и о томе треба да размишљамо сваког дана. Ми ћемо до краја ове године уселити просторије новог вртића чиме ће се листа чекања барем преполовити, а почетком следеће године размишљаћемо о још простора“ – истакао је градоначелник.  

На пријему поводом Дјечије недеље градоначелник је поручио да ће Град Зворник наставити да брине о малишанима, подсјетивши да су најприје 2008. године повећани капацитети вртића у постојећој згради, те да је прије четири године купљен нови објекат, а ове године поново још један што значи да је капацитет ове предшколске установе скоро учетворостручен.

„Наша је обавеза да обезбиједимо довољно простора за све њих и њихово васпитање од најмањих ногу па до студирања. Ми смо подигли стандарде за све градове у окружењу кад је ријеч о припремним одјељењима, јер смо практично сваком дјетету у свакој средини омогућили да у адекватним условима похађају припремну наставу и Град ће наставити тако и ове и сваке наредне године.“

Директор вртића Вукомир Станковић рекао је да је једна од активности у оквиру Дјечије недеље посјета градоначелнику и Градској управи.

„Циљ је да се дјеца упознају са овом институцијом која у овим тешким временима води рачуна да  имају добре услове у нашој предшколској установи, о њиховом стандарду, о раду у вртићу и свему што је потребно за раст и развој дјетета.“

Станковић је напоменуо да у Нашој радости има око 350 дјеце, док је на листи чекања још око 270 малишана.

Pin It on Pinterest

Share This