Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » „Дијалог заједнице Зворник“ – платформа за комуникацију

„Дијалог заједнице Зворник“ – платформа за комуникацију

23.02.2023.

У уторак, 28. фебруара 2023. године са почетком у 12.00 часова, у Великој сали  Скупштине Града Зворник биће одржан „Дијалог заједнице Зворник“.

Град Зворник ће учествовати у наредном периоду у реализацији пројекта „Јачање повјерења и кохезије у заједницама у Босни и Херцеговини“, који финансира Европска унија (ЕУ), а који заједнички спроводе ЕУ, Уједињене нације (УН), Мисија ОЕБС-а у Босни и Херцеговини и Савјет Еуропе.

Фокус пројекта је јачање и промовисање позитивних иницијатива и активности у заједницама и подршка људима широм земље који свакодневно улажу значајне напоре у изградњу повјерења, друштвене кохезије и одрживог мира.

Пројекат укључује сарадњу с локалним властима и представницима цивилног друштва, грантове за организације цивилног друштва и појединце који промовишу мир и повјерење, као и подршку локалним медијима у промовисању позитивних прича из заједнице. Зворнички пројекат носи назив“ Уз мало добре воље, Зворник може боље: Заједно радимо на јачању повјерења и кохезије у нашој заједници“. Учешће у дијалогу је отворено, а сви заинтересовани могу се регистровати ОВДЈЕ: (https://forms.office.com/e/36yYygeXQZ).

„Квалитет сарадње у локалној заједници огледа се прије свега у свакодневном дијалогу између грађана и представника локалних власти и институција. Град Зворник је последњих година успоставио добре темеље и сваком новом активношћу додатно унапређује поменуту сарадњу. И баш због тога нам је драго да смо партнер на овом пројекту, да су други препознали наше залагање, те да ћемо кроз нове позитивне иницијативе наставити да градимо повјерење и заједништво у нашем граду“, рекао је Бојан Ивановић, градоначелник Зворника.

 „Дијалог заједнице Зворник“, осмишљен је као платформа за подстицање већег учешћа и утицаја грађана и грађанки, организација цивилног друштва, представника локалних власти и других друштвених актера на процесе и акције које доприносе јачању повјерења и друштвене кохезије у Зворнику. Током догађаја биће разговарано о заједничким приоритетима, проблемима и изазовима у заједници, те представљена рјешења, која могу бити проведена у локалним заједницама с коначним циљем јачања повјерења и друштвене кохезије.

Pin It on Pinterest

Share This