Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Девети међународни фестивал дјечјег позоришта у Зворнику
Девети међународни фестивал дјечјег позоришта у Зворнику

Од 11. до 13. маја 2022. године у Дому омладине у Зворнику биће одржан девети међународни фестивал дјечјег позоришта „Звоно“ у организацији Зворничког драмског позоришта.

У сриједу, 11. маја у 13:00 часова фестивал ће свечано бити отворен наступом Основне музичке школе „Војин Комадина“ и представом „Мала принцеза“ Студија „БИС“ из Београда. Истог дана у 17:00 сати Омладинско позориште „Морава театар“ из Чачка одиграће „Црвенкапу“.

Другог дана фестивала у 12:00 часова Зворничко драмско позориште припремило је представу „Мачак и чизмама“, а у 16:00 сати представу „Нада“ одиграће добојско „Позориштанце“ и „Позориште младих“ СПКД „Просвјета.

У петак, 13.маја прва представа је „Магареће године“ драмског студија „Маслачак“ из Бијељине, а друга „Хвала Вуку за азбуку“ АП „Бранислав Нушић“ из Шида.

Према ријечима Божице Остојић, руководиоца Зворничког драмског позоришта, покровитељи фестивала су Град Зворник, Министарство спољних послова Србије, Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и Министарство просвјете и културе Републике Српске. Након програма биће свечано проглашени најбољи и уручене награде.