Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

У Зворнику се данас одржава манифестација „Дани Војводине“ коју организују Туристичка организације Републике Српске и Туристичка организација Војводине, уз подршку Града Зворника.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић уприличио је свечани пријем у Градској управи за представнике туристичких организација и привредних комора Војводине и Републике Српске, те градова Сремска Митровица и Кикинда.

Он је пожелио гостима да се лијепо осјећају у Зворнику, те да ово буде почетак промоције нашег града Војвођанима и обрнуто, као и и да пренесу лијепе утиске. Он је истакао да је важно организовати сусрете, разговарати, презентовати своје понуде, јер се из сарадње увијек изроди нешто што води напријед.

            „Задовољство нам је што сте данас са нама и што ћете Зворничанима представити Војводину и њене туристичке потенцијале и што ће наши гости видјети и потенцијале нашег града. Жеља нам је да учвршћујемо наше пословне и братске односе и важно је да се наши грађани упознају и да упознају понуде оних других, као и да Зворник и Кикинда и Митровица и цијела Војводина и туристичке организације направе трајно добру сарадњу на добробит свих грађана који живе на овим просторима. Ако је пандемија  вируса корона оставила нешто позитивно, а то је што смо научили да и у нашој средини има добрих дестинација гдје се људи могу лијепо одмарати, као и оних које смо упознали када је пандемија ограничила путовања.“  

Градоначелник је истакао да су добра кухиња, ријека Дрина, Зворничко језеро, средњевјековна тврђава, извори минералне воде у Кисељаку, римски рудник, сјајни угоститељски објекти неки од туристичких потенцијала и понуда Зворника.  

Директорка Туристичке организације Војводине Наташа Павловић изразила је велико задовољство што су овако лијепом граду какав је Зворник и гдје су наишли на велико гостопримство од стране домаћина.

„Ми смо још у току ванредног стања започели кампање на друштвеним мрежама гдје смо причали о Војводини, приказивали градове, причали о храни, и привлачили туристе да дођу код нас. Крајем јула смо започели и кампању одмор на војвођански начин гдје смо кренули да обилазимо сваку појединачну дестинацију и сада су све те колеге дошле са нама да се представе. Оно што смо закључили, посебно на основу потписаног Протокола о сарадњи наших туристичких организација, је да ми имамо много тога заједничког, а чак су и статистички резултати током августа исти. Надам се да ћемо ускоро видјети и Репулику Српску у оваквом издању код нас, јер знам да имате много тога да прикажете, а значајни су нам и пројекти прекограничне сарадње.“

Она је рекла да су у Зворник дошли представници 10 туристичких организација, као и војвођански произвођачи хране и пића са презентацијом од 16:00 часова на градском шеталишту.

Директорка Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић захвалила се градоначелнику на добродошлици, као и новинарима из Војводине који ће забиљежити понуду Зворника и преко својих медија презентовати, како је рекла овај предивни град као дестинацију грађанима у Србији.

„Сарадња туристичких организација Републике Српске и Војводине је дуготрајна, ово је само лијепи наставак те сарадње, размјењивали смо искуства и чак усаглашавали програме рада да бисмо наставили да радимо овако успјешно. Показало се да овакве презентације дају резултате, јер се људи упознају са различитим дестинацијама и зато се захваљујем и медијима који су данас овдје. Надамо се да ће велики број људи из Војводине доћи у Републику Српску, посебно доћи у Зворник, а наравно из РС се традиционално радо одлази и у Војводину и у Србију.

„Дани Војводине у Републици Српској“ почели су одавањем поште минутом шутње недавно преминулој директорици Туристичке организације града Зворника Славици Андрић.

Пријему су присуствовали и Драгана Шобот испред Привредне коморе Републике Српске,  Бранислав Мамић испред Привредне коморе Војводине, градоначелник Кикинде Никола Лукач и замјеник градоначелника Сремске Митровице, града побратима Зворника, Петар Самарџић.

У оквиру ове манифестације одржан је Округли сто под називом „Утицај вируса корона на туристичке привреде Републике Српске и АП Војводине и рјешења за превазилажење потешкоћа“.

Након тога, на градском шеталишту организовано је представљање туристичке понуде Војводине.

Завршни догађај је „Војвођанско вече“ у ресторану „Шоја“.

Pin It on Pinterest

Share This