Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Четири нове шансе за родитељство – додијељена рјешења паровима у Зворнику

Четири нове шансе за родитељство – додијељена рјешења паровима у Зворнику

10.10.2023.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић уручио је четири рјешења за суфинансирање вантјелесне оплодње зворничким паровима.

„Данас смо потписали рјешења о суфинансирању вантјелесне оплодње за наше суграђане, који су искористили право код Фонда здравственог осигурања. Ријеч је о програму који се пуних 13 година финансира из буџета града Зворника. Из овог програма до сада је рођено 25 наших малих суграђана. Данашњим потписницима желим да се и они остваре као родитељи, јер породица је основ сваког друштва. Што је породица јача, квалитетнија, бројнија, то је квалитетније друштво у коме живимо. Баш због тога Град Зворник ће наставити да реализује програм суфинансирања вантјелесне оплодње,“ рекао је градоначелник Ивановић.

Јелена Видовић, једна је од оних који су данас добили 5000 КМ за један поступак.

„Прије свега желим да се захвалим у своје и у име свих овдје присутних, који су данас добили средства од Града Зворника. Сви људи који имају био какав проблем у животу знају колико значи подршка, кад имају макар лијепу ријеч, а камоли да добију средства, као што смо ми данас. Ми смо седам година у браку и исто толико покушавамо да се остваримо као родитељи,“ истакла је Јелена и додала да је добра страна ове помоћи та што парови могу да бирају гдје ће радити поступак и код ког љекара.  

Николина Оро, председница зворничког удружења Бебе 1 истакла је велику захвалност Граду Зворнику и свим људима који су у ових 13 година помогли да удружење успјешно функционише.

„Велику захвалност дугујем тим људима, јер без дјеце и породице ми немамо будућност. Наша Влада и остале институције праве програме за рађање више дјеце, док је овдје случај да људи немају ни то прво дијете да би им живот био срећан и квалитетан. И када у таквој ситуацији наиђете на подршку, е то је оно најљепше што Град Зворник ради. Наше удружење броји 81 брачни пар, а синоћ смо добили девдесету бебу у оквиру удружења,“ рекла је Оро.

Град Зворник већ 13 година суфинансира потпомогнуту оплодњу паровима који се боре са стерилитетом у Зворнику. Сваке године у буџету се издваја између 25.000 и 35.000 КМ за ове сврхе.

Pin It on Pinterest

Share This