Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Бојан Ивановић нови градоначелник Зворника

Бојан Ивановић нови градоначелник Зворника

05.02.2023.

Кандидат СНСД-а  за градоначелника Зворника Бојан Ивановић захвалио се суграђанима на подршци коју су му дали на данашњим пријевременим изборима.

Нови градоначелник Зворника Ивановић рекао је да је изашло 15.343 бирача, односно око 30 посто што је, како је оцијенио, више него задовољавајуће с обзиром на специфичност ситуације у Зворнику.

„То нам даје обавезу да у наредном периоду испунимо све што смо најавили. Зворник је био велико градилиште претходних година и сигурно ће бити и у наредном периоду. Неки од капиталних пројеката су водовод Пилица-Локања, водовод Запад који ће обухватити девет мјесних заједница од Каракаја, преко Ораовца, Грбаваца до Крижевића, изградња градске гараже, проширење паркинга, уређење улица, реконструкција инфраструктуре по мјесним заједницама, изградња обалоутврда Хоче и Дрине и друге. У петак смо за све ове пројекте добили подршку и предсједника Републике Српске Милорада Додика и очекујемо да ће све ово бити реализовано у наредних годину и по дана“ – рекао је Ивановић.

Он је додао да је најважније да ће се радити на стварању услова за долазак инвеститора и нова запошљавања, те да ће о свему овоме грађани моћи веома брзо дати свој суд, с обзиром да су редовни локални избори у октобру 2024. године.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Зоран Стевановић и дугогодишњи градоначелник Зворника  поручио је да је Зворник вечерас добио бољег градоначелника.

„Вријеме ће показати да сам у праву, а и ја и читав Градски одбор СНСД-а и коалициони партнери даћемо значајан допринос да то тако и буде. Бојана чека озбиљан посао, али он је десетак година био укључен у све активности Градске управе у Зворнику, у јавним предузећима, тако да ће он одговорити свим тим обавезама на прави начин – рекао је Стевановић који је Ивановићу честитао на вечерашњој конференцији за новинаре.

Он је додао да сама чињеница да опозиционе политичке партије у Зворнику нису имале свог кандидата  говори о снази СНСД-а и Бојана Ивановића.

„Бојан је раније већ рекао да се у Зворнику неће промијенити ништа осим имена и презимена градоначелника и мислим да ће то дати резултат и на следећим изборима. И ја се захваљујем свим нашим суграђанима који су данас одвојили вријеме и изашли да гласају и дали подршку Ивановићу. Захвалност и предсједнику Републике Додику који је у петак боравио у нашем граду и мислим да ћемо као и до сада имати потпуну подршку и Владе Републике Српске и предсједника Додика, те  да ће Зворник наставити својим развојним путем и брже и квалитетније него до сада.“

Стевановић је напоменуо да су ово практично били избори без кампање, без иједног плаката, иједног билборда…

„Када је требало званично да почне кампања ми смо имали проблем са високим водостајем ријеке Дрине и наравно да никоме није ни било до почетка кампање. Требало је помоћи људима и сачекати да се ријеке врате у своја корита, након чега смо кренули са скромном кампањом, али је и то дало резултат, јер људи су говорили што да излазимо на изборе кад је само један кандидат и његова побједа није упитна. Мислим да овај број изашли Бојану Ивановићу даје врло озбиљан легитимитет и вјетар у леђа за посао који га чека.“

Зоран Стевановић био је први човјек Зворника 15 година и осам мјесеци. Након што је прихватио мандат посланика у Народној скупштини Републике Српске на последњим Општим изборима напустио је функцију градоначелника, а на челу Зворника од 15. новембра био је његов дотадашњи замјеник Бојан Ивановић који је на пријевременим изборима био и једини кандидат за градоначелника.

Pin It on Pinterest

Share This