Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » „Април – мјесец чистоће“ – предавања у козлучкој школи
„Април – мјесец чистоће“ – предавања у козлучкој школи

У оквиру кампање Градске управе Зворник „Април – мјесец чистоће“  данас су представници  Комуналне полиције и канцеларије за енергетску ефикасност одржали пригодна предавања за преко 50 ученика првог и шестог разреда у Основној школи „Петар Кочић“ у Козлуку.

Поред тога што су упознати са оним што ради Комунална полиција, шта је то комунални ред и основним појмовима из екологије, првачићима је презентовано и како одлагати отпад, како посадити дрво, док је за старије ученике акценат стављен на селекцији и рециклирању отпада. Приказани су и едукативни филмови, те музичке нумере које говоре о екологији.

Основцима је појашњен и начин на који могу да чувају и уштеде енергију, представљен им је и појам енергетске ефикасности, приказан анимирани филм о томе како се све може смањити потрошња енергије.

Неки од ученика шестог разреда, међу којима и Александар Томић, Урош Рикић и Андреа Васић који су присуствовали данашњем часу посвећеном екологији, прије пет година, у оквиру тадашње кампање Града Зворника „Април – мјесец чистоће“ засадили су три мале саднице бора. Присјетили су се тадашњег предавања, бора који је опстао и радо се сликали поред њега.    

Предавања по школама почела су јуче у ОШ „Свети Сава“ у Зворнику када је било обухваћено око 200 ученика, а биће настављена сутра и наредних дана у школама „Вук Караџић“ у Роћевићу, „Десанка Максимовић“ у Челопеку, „Никола Тесла“ у Пилици“, „Јован Цвијић“ у Дрињачи, те у вртићу „Наша радост“.