Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

10.04.2020.године

Командант Градског штаба за ванредне ситуације и градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је данас да је у нашој регији потврђено још једно лице позитивно на вирус корона. Ради се о особи из Сребренице која је 7. априла упутницом сребреничког Дома здравља смјештена у Болницу у Зворнику.

„Том пацијенту је прије него је смјештен у болницу узет брис за тестирање и јутрос су стигли резултати да је његов тест позитиван. Он је све вријеме био смјештен сам у соби, а здравствени  радници прилазили су му са маскама и рукавицама. Пацијент који је такође носио овакву заштитну опрему пребачен је у изоловано одјељење наше Болнице. Љекарски тимови одмах су предузели све неопходне мјере и надам се да неће бити заражених међу медицинским радницима. Зворничка болница једна од ријетких у цијелом региону овог нивоа гдје нема вируса корона и надамо се да ће тако и остати.“

Три раније заражена пацијента налазе се у другој просторији изолованог одјељења и од њих је узет брис по трећи пут. Уколико буду негативни биће пуштени на кућно лијечење. Они немају никакве симптоме, а и постоперативни опоравак им тече добро.

Градоначелник је саопштио на данашњој конференцији за новинаре, да је свих 14 тестираних лица у локалном карантину негативно на вирус корона, те да ће они мјеру карантина до истека 14 дана провести у кућној изолацији. У локалном карантину у Студенском центру тренутно се налази 40 лица. Сутра ће још 16 особа бити тестирано, а резултати се очекују у понедељак.

Он је најавио да ће почетком сљедеће седмице бити формиран нови локални карантин у фискултурној сали основне школе у Каракају гдје се врши преграђивање, раде недостајући мокри чворови и опремају просторије.

Он је апеловао на грађане да што мање напуштају своје домове, да избјегавају контакте, да носе маске и поштују међусобна растојања.

„У предстојеће празничне дане молим вас да, поштујући мјере и препоруке, прославе обављате искључиво у кругу породице. Све вас молим, а нарочито наше млађе суграђане, да се не окупљају ни на отвореном, јер ћете бити санкционисани. Близу смо да побиједимо ову ситуацију, немојте да направимо неку грешку која ће нас довести до тога да још два мјесеца проводимо у изолацији.“

Градоначелник се захвалио свима који носе терет кризе изазване пандемијом вируса корона и свима који се понашају стриктно према упутама надлежних институција, штитећи и своје и здравље других људи.

Pin It on Pinterest

Share This