Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu

20.03.2020. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић саопштио је на редовној конференцији за новинаре да је мјера изолације истекла за пет лица. У самоизолацији се налазе 552 лица, а извршено је тестирање два лица, из Зворника и Скелана, и резултати се очекују.

„Ситуација нам налаже подизање озбиљности и организације на још виши ниво и ми ћемо тако функционисати. Комунална полиција и полиција имају наредбе да све неодговорне грађане кажњавају. Обилазиће нон-стоп цијело подручје града и то Комунална полиција од данас са пет патрола, умјесто три, и контролисаће, не само једном, него више пута, лица у изолацији и кажњавати неодговорне. Позивамо предсједнике мјесних заједница и заједница етажних власника да сарађују са надлежним иснтитуцијама, покажу одговорност и пријављују лица која крше изречену мјеру изолације. И сви суграђани могу на број Службе цивилне заштите 056/210-853 анонимно пријавити таква лица. Ситуација је веома озбиљна и морамо учинити све да сачувамо здравље и животе људи.»

Градоначелник је након сједнице Стручно-оперативног тима Градског штаба за ванредне ситуације саопштио и да Дом здравља и Болница свакодневно подижу ниво опремљености и прилагођавају свој рад новонасталим условима.  Из ове двије наше установе саопштили су да ће примати само хитне случајеве и за прегледе и операције, те да они којима није неопходна хитна медицинска помоћ не долазе.

„Хигијенско-епидемиолошка служба и Дом здравља функционишу 24 часа и на располагању је седам телефонских бројева за пријављивање људи који стижу из других земаља.“

Градоначелник је истакао да је снабдјевеност брашном и осталим артиклима добра, те подсјетио да волонтери на позив иду у набавку и достављају намирнице лицима у изолацији и старим лицима којима се не препоручује кретање.

Он је рекао да полиција и Комунална полиција врше контроле и да су прописане ригорозне казне за власнике угоститељских објеката који се не придржавају мјере забране рада и власнике трговинских радњи који не поштују радно вријеме.

Градоначелник је саопштио да је са овлашћеном фирмом «Санитација» договорено да  у наредна три дана изврше дезинфекцију заједничких просторија у свих 103 објекта колективног становања те замолио суграђане да поступају у складу са упутствима радника «Санитације».

Горан Писић, начелник Одјељења комуналне полиције, саопштио је да је до данас 83 лица контролисано да ли се придржавају мјере изолације, од којих седам није било на пријављеној адреси, који ће бити санкционисани у складу са законом.

Он је указао на неозбиљност суграђана који груписани чекају у редовима испред неких установа, те упозорио да и они морају поштовати међусобно растојање од најмање једног метра.

Pin It on Pinterest

Share This