Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Амбасадор Швајцарске: Зворник има потенцијал за унапређење и јачање инвестиција
Амбасадор Швајцарске: Зворник има потенцијал за унапређење и јачање инвестиција

Његова екселенција амбасадор Швајцарске у БиХ Данијел Хун данас је боравио у Зворнику гдје се састао са градоначелником Зораном Стевановићем. Амбасадор је изразио велико задовољство својом првом посјетом нашем граду и захвалност на срдачној добродошлици коју ми је приредио градоначелник.

„Са градоначелником смо разговарали о доброј сарадњи коју имамо између Швајцарског програма сарадње и Града Зворника, посебно када је ријеч о подршци старт аповима, али и нашим плановима за унапређење сарадње у области здравства гдје првенствено мислим на пројекат јачања сестринства. Такође, разговарали смо о потенцијалу за развој приватног сектора. У том погледу данас смо били у прилици посјетити и швајцарског инвеститора, компанију „Зеохем“, која има у плану да даље шири своје капацитете. Ова компанија пребацила је и свој одјел за развој, што говори у прилог томе да овдје постоји потенцијал за унапређење и јачање инвестиција.“

Амбасадор је додао да му је у разговору са представницима Зеохема истакнута важност стабилности и за неке будуће активности у земљи, првенствено мислећи на политичку стабилност.

„Увјерен сам да можемо привући додатне инвестиције и свакако радујем се поновном доласку овдје – рекао је амбасадор Швајцарске у БиХ који је истакао да је неколико пута био у овом региону и да је велики љубитељ ријеке Дрине и њених обала нагласивши да овдје види и велики потенцијал за развој туризма, управо захваљујући ријеци Дрини.

Градоначелник је рекао да је амбасадору представио наш град истакавши задовољство и што је Његова екселенција, прије доласка у Градску управу, посјетила „Зеохем“.

„Амбасадор долази из земље чији су инвеститори практично први из западне Европе који су дошли овдје и направили пројекат гринфилд инвестиције, то је компанија Зеохем. Задовољни смо што је прије посјете Градској управи боравио у овој компаније гдје су му запослени презентовали да су имали једну озбиљну подршку и приликом изградње свог пословног објекта, као и да и данас имају добру сарадњу са Градском управом. Очекујемо да ће у периоду који је пред нама доћи до проширивања капацитета компаније, да ће градити још објеката и запошљавати још наших суграђана. Осврнули смо се и на врло вјероватан долазак једне њемачке компаније која већ ради на просторима Републике Српске и БиХ, као и на туристичке потенцијале Зворника, њихов развој и афирмацију. Захвалили смо се Амбасади Швајцарске која подржава неколико пројеката у оквиру међународне заједнице, у оквиру УНДП-а,  у којима учествује и наш град. Последњи је био прије пар дана када смо у оквиру ИМПАКТ програма за пет наших суграђана са најбољим пословним идејама дали по 5.000 КМ за почетак њихових старт ап бизниса.“