Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Уређење у граду у наредних 45 дана

Уређење у граду у наредних 45 дана

24.03.2023.

На градском подручју почев од понедељка, 27. марта, те у наредних 45 дана, биће реализовано неколико активности чиме се наставља континуитет на поправљању услова у граду и његовом уљепшавању.

У оквиру уређења градске плаже биће реконструисана сва три павиљона и постављена два нова. Планирана је садња око 50 стабала тополе, док ће три дотрајала стабла бити уклоњена, а крошње на постојећем дрвећу окресане. Биће изграђено кошаркашко игралиште на мјесту некадашњег пјешчаног терена, а на двије локације постављени роштиљи.

Дјечији паркић добиће нове клупе, канте за отпатке и чесму, док ће гумене подлоге испод справа бити замијењене новим. На одређеним локацијама у граду у плану је постављене нових љуљашки, клацкалица и вртуљака.

Два вајрлес хотспота, један у градском паркићу и други на простору Дома здравља и Болнице, омогућиће грађанима бесплатан интернет на овим локацијама.

На подручју Б-блокова и Српске вароши биће уређено 75 нових паркинг мјеста, те наложено уклањање нелегалних објеката, санација рушевних објеката у приватном власништву, као и чишћење зараслих парцела.

„Ово ће допринети да град добије љепши изглед, да се побољшају услови за живот и провођење слободног времена у њему, те да најмлађи Зворничани добију уређене површине за игру“– рекао је градоначелник Зворника Бојан Ивановић.

Pin It on Pinterest

Share This