Град Зворник
Службена страница Градске управе Зворник
Izaberite stranicu
  1. Почетна
  2.  » 
  3. Инфо
  4.  » 
  5. Вијести
  6.  » Градоначелник Бојан Ивановић наградио најуспјешније ђаке

Градоначелник Бојан Ивановић наградио најуспјешније ђаке

11.06.2024.

У згради Градске управе у Зворнику уприличен је пријем за 20 вуковaца и 6 ученика генерације зворничких основних школа, односно ученике који су остварили запажене резултате на републичким такмичењима и у ваннаставним активностима у протеклој школској години. Уручене су им пригодне награде, уз жељу да својим знањем у будућности утичу на развој Града.

Радом, трудом и посвећеношћу остварили су успјехе на које требају бити поносни, поручио је градоначелник Зворника Бојан Ивановић.

„Наставили смо традицију да на крају школске године наградимо оне који су остварили запажене резултате током школовања. Желимо да покажемо да мислимо на њих и да ћемо улагати у њих и у наредном периоду. Велика средства из буџета Града се издвајају у области образовања, а ове године уложићемо око шест милиона марака. Ови ученици су понос и будућност Зворника и желим им много среће, здравља и успјеха у наставку школовања и будућем раду“ – рекао је Ивановић.

Награђено је укупно 128 ученика који су се истакли петицама у дневнику, примјерним владањем, успјесима на такмичењима из физике, математике, хемије, српског и руског језика, односно на такмичењима у џудоу, гимнастици, атлетици, али и конкурсима и манифестацијама које је организовао Педагошки завод Републике Српске. Награду је примила и Анастасија Благојевић, ученик генерације Основне школе „Свети Сава“.

„Драго ми је што се налазим овдје ево већ трећу годину заредом и што наш град рачуна на нас и што нас цијени. Још нисам одлучила коју средњу школу желим да упишем, али планирам да студирам физику јер је то моја највећа жеља“ – истакла је Благојевићева.

Данило Бирчаковић, ученик трећег разреда гимназије,  побиједио је на републичким такмичењима из математике и физике.

„Треба имати талента, али радом и трудом све постижем. “ – рекао је Бирчаковић.

На пријему у Градској управи награђена су и 24 ученика Музичке школе „Војин Комадина“ који су у протеклих годину дана освојили награде на бројним такмичењима.

Укупно 410 ученика завршило је деветогодишње образовање у шест основних школа на подручју града Зворника.

Све фотографије са пријема можете погледати на линку: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=bojanivanovicgradonacelnik&set=a.437435069221069

Pin It on Pinterest

Share This